Новини

На Тернопольщине уровень преступности среди военных вырос в 8 раз: пьянство, дезертирство и т.д.

19 Серпня 2015 21:41

Появу гаупвахти на Тернопільщині ініціює військовий прокурор Тернопільського гарнізону Андрій Война. Якщо порівнювати із минулим роком, рівень злочинності у Тернопільському військовому гарнізоні зріс ввосьмеро. Це можна пов’язати зі збільшенням кількості військових, не всі з яких є законослухняними. Чимало порушень пов’язано із зловживанням алкоголем.

- В мене в штаті лише один тільки слідчий. Ним скеровано 34 обвинувальних акти стосовно військовослужбовців, яким було висунуто підозру. Переважно злочини були пов’язані із самовільним залишенням місця служби, дизертирством, непокорою, невиконанням наказів, декілька кримінальних проваджень було задокументовано нами за фактом отримання неправомірної вигоди, простіше кажучи, за фактом хабарництва. Є у проводженні Військової прократури Тернопільського гарнізону також кримінальні провадження пов’язані з злочинами, пов’язаними з незаконним використанням зброї та боєприпасів, – розповів військовий прокурор Тернопільського гарнізону Андрій Война, передає TV4

Кожен п’ятий із випадків закінчився кримінальною відповідальністю, розповідає  військовий прокурор. Одна із невирішених проблем – пияцтво, яке зупинити чи покарати важко.

- Чесно кажучи сам особисто бачив і, це ганебне явище, коли людина в військовій формі в непритомному стані лежить в громадських місцях. Пояснюю різницю. Відповідальність за розпивання алкогольних передбачена лише під час виконання обов’язків та на території військової частини. Якщо має місце вживання алкогольних напоїв військовослужбовцем в формі в громадських місцях, це вже прерогатива органів військової служби правопорядку, ми їх інформуємо, є у нас на території КТЗ (кімната тимчасового затримання), але де можливо тільки затримання до трьох діб, – каже військовий прокурор.

Для виправлення постійних порушників дисципліни трьох діб у КТП – зазвичай мало, розповідає Андрій Война:

– Я, на своєму рівні, ставив питання перед керівництвом щодо створення на території Тернопільської області гаупвахти. Чому, тому що дійсно лише в нашій артилерійській 44 бригаді служать близько 3 тисяч осіб, я вже не кажу, що є такі ще Бродівський і Золочівський гарнізони, де є авіаційні бригади, де багато порушень за які повинні вони відповідати. А так ми стикаємось з тим, що навіть якщо суди виносять такі рішення, ми вимушені спрямовувати раніше до Дніпропетровська, Києва, де були гаупвахти, зараз вони утворені в Львові ще і в Рівному.

 


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling