Новини

В Харькове чиновники отказываются помогать военкомам отлавливать людей

19 Серпня 2015 17:02

Прокуратура Київського району м. Харкова розпочала кримінальне провадження за ч.1 ст.367 (службова недбалість) КК України стосовно посадовців адміністрації району міста.

За інформацією прокурора району Олександра Фільчакова, посадовці фактично не виконували вимоги Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».
 
Зокрема, згідно з Законом України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" працівники місцевої адміністрації організовують мобілізаційну підготовку, своєчасне оповіщення громадян, які залучаються до виконання обов'язку щодо мобілізації, доводять мобілізаційні завдання до установ та підприємств.
 
"Натомість, робота посадовців "обмежилась" проведенням 4 нарад з питань мобілізації. З понад 180 тис. населення району про мобілізацію силами адміністрації оповістили трохи більше ста чоловік", - розповів О. Фільчаков. 
 
Як наслідок бездіяльності службових осіб, в рамках 6 черги мобілізації на території району мобілізаційний план виконано менше ніж на 19%, що є найменшим показником у місті.
 
Наразі у вказаному кримінальному провадженні проводяться слідчі дії, направлені на встановлення обставин події та осіб, причетних до скоєння кримінального правопорушення.
 
Досудове розслідування здійснює міліція. Прокуратура району процесуально керує у кримінальному провадженні.
 
 


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling