Харьков

Главное управление юстиции Харьковщины посоветовало Добкину идти в суд

14 августа 2015 17:40

На официальном сайте Главного территориального управления юстиции в Харьковской области появилась сообщение, касающееся обращения Михаила Добкина об отмене решений политической партии «Оппозиционный блок». Приводим полный текст этого сообщения:

Нагадаємо, що 06 серпня 2015 року до Головного територіального управління юстиції у Харківській області були подані заява та рішення Політради Політичної партії «Опозиційний блок» про скасування рішень Політради.

Відповідно до рішення Політради Політичної партії «Опозиційний блок» від 04 серпня 2015 року скасовані рішення:
- «Про ліквідацію регіональної організації Політичної партії «Опозиційний блок» від 21 липня 2015 року;
- «Про утворення регіональної організації Політичної партії «Опозиційний блок» від 21 липня 2015 року;
- «Про затвердження протоколу установчих Зборів регіональної організації Політичної партії «Опозиційний блок» від 24 липня 2015 року.

Надані документи були опрацьовані профільним підрозділом Головного територіального управління юстиції у Харківській області.

Сьогодні правова позиція Головного територіального управління юстиції з цього питання була викладена у відповідному листі від 14.08.2015 № 39584/08.02-25, який був направлений заявникові.

Згідно з Порядком підготовки та оформлення рішень щодо легалізації об'єднань громадян та інших громадських формувань, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 08.07.2011 № 1828/5, територіальні органи Міністерства юстиції України мають право приймати рішення про скасування запису про легалізацію громадського формування або приймати рішення про його припинення, але не наділені повноваженнями скасовувати запис про припинення громадського формування, одним із видів якого є політичні партії (їх структурні утворення).

Таким чином, інформація про скасування рішень Політради Політичної партії «Опозиційний блок» від 21.07.2015 року та від 24.07.2015 не може бути взята до відома Головним територіальним управлінням юстиції у Харківській області з огляду на відсутність в останнього відповідних повноважень.

Для вирішення даного питання Головне територіальне управління юстиції у Харківській області рекомендує Політичній партії «Опозиційний блок» звертатися до суду.

 


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling