Общество

Нацгвардейцы создали передвижную ремонтную мастерскую (видео)

14 августа 2015 09:38

13 серпня полковник Олександр Калатинець, заступник начальника управління автомобільної та бронетанкової техніки, оглянув нову розробку українських фахівців – пересувний армійський ремонтний комплекс. Автомобілі виготовлені на підприємстві «Спецбудмаш», що у Броварах.

Протягом трьох місяців конструкторське бюро заводу разом із провідними технічними спеціалістами Національної гвардії розробили польову армійську ремонтну майстерню, яка може працювати у будь-яких погодних умовах і ремонтувати техніку, яка вийшла з ладу недалеко від місця бойових дій.

Машина такого класу кардинально відрізняється від зразків, якими зараз оснащене військове формування. Вона представляє концептуально новий підхід до логістики у Нацгвардії. Перевагами пересувного комплексу є економна витрата пального, мобільність – як у пункті постійної дислокації, так і в польових умовах, зручність і автономність.

Головний інженер підприємства «Спецбудмаш» Микола Кукушкін продемонстрував роботу пересувної майстерні:

- Автомобіль містить все, що необхідно для ремонту техніки. Є дизель-генератор, який забезпечує комплекс енергією. Від нього працює зварювальне обладнання, плазмове обладнання для різки участків бронетехніки, металу. Також є токарний станок, стенд для вулканізації пробитих шин, сверлильний і заточний станки. Техніка зручна, надійна.

Техніка нового покоління вже готова до роботи у польових умовах. Хоча на сьогодні розроблено 8 автомобілів, Олександ Калатинець обіцяє:

- На цьому ми не зупиняємося. Національна гвардія спільно з підприємством «Спецбудмаш» планує і далі розробляти концептуально нові автомобілі з метою максимального забезпечення бійців сучасною потужною технікою.

Зараз проводяться дводенні навчання ремонтних підрозділів Нацгвардії – екіпажу, який виконуватиме завдання на цій машині. Після цього вона поступає на комплектування підрозділів і з понеділка планується відправити комплекси на виконання завдань в зону антитерористичної операції.

Нагадаємо, завод співпрацює з Національною гвардією вже більше року. Для потреб військового формування на підприємстві виготовлено десятки одиниць техніки.

 

НГУ


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling