Харьков

Когут: заполнить форму 4 стало намного проще

17 июля 2015 16:32

Про це зазначила заступник начальника головного територіального управління юстиції - начальник Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Харківській області під час брифінгу у Харківському кризовому інфоцентрі.

"Для покращення бізнес-клімату в Україні Міністерство юстиції розпочало процес спрощення форм, які подаються бізнесом та громадянами до реєстраційних служб.

Першою така ініціатива торкнулася Реєстраційну картку про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб–підприємців – Форма 4.

Щоразу при необхідності внести хоча б одну зміну до даних про компанію треба було подавати заново всю форму розміром в 10 аркушів.

Віднині, якщо змінився один пункт – треба внести бенефіціарів, змінити адресу перебування – треба заповнити лише 1 сторінку з указанням предмету зміни.

Вся інша інформація вже є в реєстрі, тож її не потрібно по кілька разів оновлювати й заповнювати.

Форма 4 – це лише перший крок. У подальшому будуть спрощені й інші документи.

Нововведення дає можливість зекономити на надсиланні документів до реєстраційних служб поштою.

Раніше ця послуга не була популярна через те, що кожна сторінка такої форми мала бути завірена у нотаріуса. А це чималі кошти.

Нині, коли для змін треба надіслати лише одну сторінку, ця сума буде значно меншою.

Закликаємо бізнесменів скористатися всіма цими новаціями. Завдяки їм, ви вже зараз можете з комфортом внести необхідні зміни за Формою 4 і подати до реєстру дані про кінцевого бенефіціарного власника.

Закликаємо не відкладати з подачею відповідної інформації до останнього моменту, адже це знову може призвести до черг та незручностей" - зазначила Наталія Когут.

 


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling