Политика

Ярослав Маркевич и Роман Семенуха - новые руководители городской и областной парторганизации в харьковской "Самопоміч"

27 мая 2015 11:35

25 травня у Харкові відбулись збори обласної та міської організацій політичної партії «Об'єднання «Самопоміч». На заході було обрано нове керівництво партійних організації.

Харківську обласну парторганізацію «Об'єднання «Самопоміч» очолив народний депутат від фракції «Об’єднання «Самопоміч» Роман Семенуха, керівником міської парторганізації обрано народного депутата від фракції «Об’єднання «Самопоміч» Ярослава Маркевича.

Участь у заході взяли делегати первинних партійних організації «Самопомочі». Під час зборів члени партії вкотре зазначили, що проведення виборів до місцевих рад повинно відбуватися за новим виборчим законодавством.

"Принципова позиція «Самопомочі» – впровадження пропорційної виборчої системи з відкритими списками. Ця система позбавить сенсу таке ганебне явище, як торгівля місцями у списках, прибере з виборчих округів псевдосамовисуванців з гречкою, сприятиме внутрішньопартійній демократії, розбудові партійних структур на місцях, реальній конкуренції програм та ідей", - підкреслив Роман Семенуха.

Зміни повинні відбутися і у виборах міських голів. Самопоміч виступає за обрання мерів міст у два тури.

«Треба негайно виправляти ситуацію, коли міським головою може стати людина, за яку проголосувала реальна меншість виборців. Це викривляє суть виборів. Тому з метою підвищення легітимності обраних міських голів, «Самопоміч» наполягатиме на запровадженні виборчої системи абсолютної більшості для міст обласного значення – виборів мерів у два тури», - наголосив Ярослав Маркевич.

Повідомляє РБК - Україна

 


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling