Харьков

В Харькове молодежь из "Свободы" обвиняет супермаркет в немаркированной продаже российских товаров

24 мая 2015 11:42

Об этом говорится в заявлении организации, полученном редакцией "Главного":

"Активісти Харківського осередку Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Сокіл» провели чергову акцію «Не годуй окупанта!». Цього разу молоді свободівці вимагали маркувати продукцію країни-агресора у супермаркеті «Рост» (вул. Клочківська, 65). Активісти позначили товари російського виробництва у супермаркеті попереджувальними наліпками та роздали покупцям буклети з переліком російських брендів та торгових марок з закликом бойкотувати російського виробника.

Керівник Харківського осередку ВМГО «Сокіл» Вадим Поздняков вручив офіційний лист адміністрації супермаркету з вимогою промаркувати товари країни-агресора та замінити їх на товари-аналоги. Під час проведення акції вже традиційно співробітники торгівельного комплексу всіляко намагались завадити діям активістів та заборонити фото та відео зйомку, вилучити листівки з переліком товарів країни-агресора.

«Ми провели вже кілька акцій у різних супермаркетах Харкова. Потрібно зазначити, що є ціла низка крамниць, які самі, без нашого нагадування, маркують російські товари та замінюють їх. Думаю, ми підготуємо для таких торговельних закладів спеціальні позначки-подяки. Натомість сьогодні, у черговому супермаркеті, де товари країни-агресора не позначені, ми вчергове зустріли спротив та непорозуміння. Вочевидь, кров українських солдат, що ллється на фронті російсько-української війни, для певних комерсантів нічого не варта. Тому ми ухвалили рішення пікетувати найближчу сесію міської ради і вимагати ухвалення рішення на цьому рівні. Тим паче, що у багатьох крайових центрах подібні рішення вже ухвалені» – повідомив голова Харківського обласного осередку ВГО"Сокіл" Вадим Поздняков".


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling