Экономика

Без участия международного капитала быстрое восстановление экономики невозможно - нардеп от "Самопоміч" Роман Семенуха

21 мая 2015 20:05

За словами нардепа, важливо створити на законодавчому рівні більш привабливі умови для залучення приватних іноземних інвестицій. Роман Семенуха повідомив, що разом з Янікой Мерило, Тарасом Думичем, Оксаною Волинець, Олександром Данченко, Павлом Кишкарем, Ігорем Діденко та з Асоціацією Венчурного Капіталу та Прямих Інвестицій було  розроблено та зареєстровано  3 законопроекти:

1. Законопроект щодо забезпечення реалізації права на конвертацію грошових вимог до товариства на внесок до його статутного фонду.

Запропоновано зняття обмежень щодо можливості внесення коштів до статутного капіталу за рахунок заліку зустрічних вимог до товариства шляхом внесення відповідних змін до статей Цивільного кодексу України, Закону України "Про господарські товариства", Закону України "Про режим іноземного інвестування", Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців".
Запропонована конвертація зобов'язань має на меті підвищення ефективності управління кредиторською заборгованістю господарських товариств.

2. Законопроект щодо скасування обов'язковості реєстрації іноземних інвестицій.
Запропоновано відмінити обов'язковість реєстрації іноземних інвестицій шляхом внесення відповідних правок до статей Господарського кодексу України, Закону України "Про режим іноземного інвестування", Закону України "Про усунення дискримінації в оподаткуванні суб'єктів підприємницької діяльності, створених з використанням майна та коштів вітчизняного походження".
Запропоновані зміни усувають штучні перепони для залучення іноземних інвестицій на України, спрощують порядок утворення підприємств з іноземними інвестиціями та підвищення їх статутного капіталу.

3. Законопроект щодо спрощення порядку працевлаштування іноземців
Внесенням відповідних змін до Закону України "Про зайнятість населення" запропоновано відмінити обов'язковість отримання дозволу на працевлаштування іноземців, які обрані до складу виконавчих органів підприємств і які самі чи опосередковано є власниками товариства (або його частки) за умови виплати заробітної плати таким іноземцям у розмірі не менш ніж 10 розмірів мінімальної зарплати (12180 грн станом на 29.04.2015р.).

«Запропоновані зміни значно спрощують порядок працевлаштування фахівців-іноземців, які є засновниками підприємств та мають наміри самостійно здійснювати управління такими товариствами», - зазначив Роман Семенуха.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling