Общество

Як підібрати зачиску за типом обличчя

4 марта 2015 15:26

Зачіска - важливий крок у створенні власного бездоганного образу. Її вибір залежить від природної структури волосся, розміру обличчя і його форми. Колір волосся також має значення - темні відтінки візуально звужують обличчя, а світлі можуть зробити його овал більш круглим та ширшим. Вибір зачіски за формою обличчя повинен враховувати всі додаткові фактори, щоб створити найбільш вигідний для себе стиль.
 
В інтернеті є сайти, де пропонується підібрати зачіску онлайн . Для цього вам потрібно завантажити своє фото і користуючись досить простим інструментарієм, добирати прямо на сайті зачіски до вашого обличчя. Це чимось нагадує роботу зі створення фотороботу людини - ви мабуть бачили, як це у фільмах роблять професіонали. Так от, ви самі можете стати собі візажистом. У режимі онлайн ви можете змінювати форму зачіски, довжину волосся та його колір. Навіть більше - до зачіски підібрати макіяж.
 
Але ми вам пропонуємо ознайомитись з азами підбору зачіски, які власне закладені у вищезнадану програму. Вибір зачіски робиться в залежності від форми обличчя. 
 
Овальна форма. Як правило, це видовжене обличчя з широкими вилицями, що виступають. Підборіддя і лоб мають приблизно однакову ширину. Характерні плавні закруглені лінії.
Подовжена (прямокутна) форма. Витягнуте обличчя, ширина вилиць, чола й підборіддя приблизна рівна або має незначну різницю.
Квадратна форма. Для «квадрата» характерна широка нижня щелепа з різкими лініями, що контрастує з вузьким чолом. Висота обличчя в цьому випадку приблизно дорівнює його ширині.
Серцеподібна (трикутна) форма. Часто зустрічається у слов'янок. Відрізняється досить широкими вилицями, що переходять в різко завужене маленьке підборіддя.
Кругла форма. Відрізняється рівномірною шириною вилиць і підборіддя, вузьким або середнім лобом, плавними круглими лініями переходу.
Ромбовидна форма. Обличчя походить на ромб: розширюється в районі вилиць і має вузькі лінії лоба і підборіддя. Найбільш рідкісний тип.
Грушовидна форма. Також відноситься до рідкісних і незвичайних типів. Характеризується візуальної тяжкістю області вилиць і нижньої щелепи, помітно розширюеться від області вух донизу, вузькою зоною лоба і тім'яної частиною.

 

Типы лица

Як правильно підібрати зачіску за формою обличчя? Перше, що необхідно врахувати - недоліки і порушення балансу в пропорціях. Основне завдання - зорова корекція типу обличчя і форми голови.

Овал

Що заборонено? В цілому, для вибору зачіски тут обмежень немає. Однак якщо пропорції все ж мають невелику похибку, можна візуально виправити її. Для занадто звуженого лоба не підійде гладка зачіска з прямим проділом.
Корекція дефектів. Якщо овальне обличчя має дещо витягнуту форму, краще віддати перевагу подовженим стрижкам і чубчику. Відмінним рішенням стануть пасма, що природно спадають, з легким прикореневим об'ємом в зоні чола. Якщо чоло занадто високе, підійде прямий або косий чубчик.
Вибір чубчика. Овальне обличчя відмінно виглядає як з чубчиком, так і без нього. Найбільш прийнятний варіант - косий чубчик, якщо цього дозволяє домогтися природний тип волосся.
Довжина. Для даної форми гарні будь зачіски: пряме волосся однієї довжини, багатошарові стрижки зразок каскаду, подовжене каре і класичний боб.

подобрать прическу по форме овального лица

Кругле обличчя

Що заборонено? Жінкам із круглим обличчям небажано обрамляти його густим широким чубчиком. Не потрібно робити хімічну завивку - локони і хвилі можуть додатково підкреслити круглі лінії. Не найбільш вигідними будуть стрижки з кінчиками біля скул і щік (будь то каре або драбинка). Також власницям круглого типу краще не фарбувати волосся в рівномірний тон. У виборі зачіски слід уникати горизонтальних ліній і рівного проділу.

Корекція дефектів. Щоб максимально наблизити кругле обличчя до овальної форми, підійдуть багатошарові стрижки та зачіски з об'ємом на маківці. Якщо волосся в'ється від природи, варто відрощувати довжину і не експериментувати з короткими стрижками. Візуально подовжує обличчя високий кінський хвіст з гладким зачосом. Якщо волосся рідке і тонке, потрібно обов'язково прикривати вуха і підбирати подовжений тип стрижки.

Вибір чубчика. Основне правило - рівна структура волосся. Чубчик повинна бути переважно багаторівневим і асиметричним. Слід уникати прямого краю і зайвої пишності. Косий чубчик допускається в тому випадку, якщо основна довжина дозволяє приховати вуха.

Довжина. Для круглоліцих дівчат відмінним рішенням є коротка багатошарова зачіска. Ідеально підійде подовжене каре без чубчика, короткий боб.

выбор прически по форме круглого лица

Квадрат

Що заборонено? Основне, чого слід уникати - пряме волосся, відкритий лоб, занадто коротка довжина, густі одношарові чубчики, симетричні зачіски з довжиною до підборіддя, зачесане назад волосся.

Корекція дефектів. Щоб пом'якшити риси квадратної форми, бажано підбирати асиметричні стрижки і косі чубчики. Актуальні спадаючі локони і кучері, що обрамляють овал обличчя. Щоб візуально звузити підборіддя, необхідний легкий об'єм біля коріння.

Вибір чубчика. Тут відмінно підійде косий багатошаровий чубчик, що закінчується на рівні скул.

Довжина. Квадратній формі підходить будь-яка довжина. Короткі стрижки потрібно робити максимально об'ємними і асиметричними, довге волосся завивати або укладати. Основне правило - відсутність ідеальної гладкості і прямого проділу.

 

Трикутник і ромб

Що заборонено? Рішуче не підходять для цієї форми обличчя укорочені та широкі чубчики, зачесані назад бічні пасма, ультракороткі хлоп'ячі стрижки. Небажано робити зачесаний назад хвіст.
Корекція дефектів. Завдання - візуально розширити нижню частину і збалансувати її з зоною чола. Для трикутного типу відмінно підходять трапецієподібні стрижки, локони і каре з завитими назовні кінчиками. Підійдуть зачіски, найширша частина яких припадає на область скул і підборіддя.
Вибір чубчика. Сердцевидне лице прикрасить филирований косий чубчик. Якщо лоб особливо широкий, можна зупинитися на подовженому прямому варіанті.
Довжина. Оптимальний варіант - подовжене каре, стрижки до середини шиї і почала плечей. Довгому волоссю необхідно надавати додатковий обсяг на кінцях. Виграшно на них будуть виглядати локони і хвилі.

выбор прически по форме треугольного лица

Прямокутник

Що заборонено? Краще уникати зайвого обсягу в області верхівки, довгого гладкого волосся, розділеного на прямий проділ, зачісок, які повністю відкривають обличчя і підкреслюють його довжину.
Корекція дефектів. Потрібно звернути увагу на чубчик, що прикриває чоло і вкорочує довжину обличчя по вертикалі. Даний тип вимагає додаткового об'єму, який можна створити завдяки багатошаровим стрижкам, кудрям і локонам, особливо актуальним при довгому волоссі.
Вибір чубчика. Для типу обличчя «прямокутник» підійдуть пишні косі і прямі чубчики, що прикривають брови або закінчуються нижче лінії скул.
Довжина. При виборі зачіски варто зупинитися на середній або помірно короткій довжині. Відмінним варіантом буде подовжений боб, обрамлений пишною чубчиком. При довгому волоссі бажано створювати додатковий прикореневій обсяг, завивати локони, створювати укладання в стилі «Ретро», укладати кінчики всередину.

как подобрать прическу по форме прямоугольного лица


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling