Техно

Яndex.ua: Война, Майдан, Бандера, Фриске. Что искали украинцы в 2014 году

10 декабря 2014 09:45

Ежегодно в преддверии новогодних праздников Яndex.ua исследует запросы украинцев за прошедшие 12 месяцев. Излишне говорить, что в этом году запросы на любую тему так или иначе крутились вокруг ситуации в стране, говорится в блоге сервиса.

"Наприклад, з-поміж подій протягом 2014-го українці найбільше цікавилися обстановкою на сході. Далі за кількістю запитів ідуть події на Майдані, а за ними — зростання курсу долара. До слова, про вибори Президента питали трохи частіше, ніж про вибори до Верховної Ради.

Усі учасники цьогорічного рейтингу найпопулярніших у Пошуку чоловіків — політики. Серед решти вирізняється Степан Бандера — не виключено, що багато українців лише цього року придивилися до його біографії уважніше. Він посів четверте місце, а на попередніх трьох — колишній Президент України Віктор Янукович, нинішній Президент Петро Порошенко і лідер партії «Правий сектор» Дмитро Ярош.

Серед жінок політиків менше. Приміром, список очолила Жанна Фріске, яка подолала серйозну хворобу, на третьому місці опинилась Віра Ліон — віщунка із Казахстану, а на п’ятому — міс Москва — 2014 Ірина Алексєєва.

Популярні поняття — 2014 також пов’язані із політичною ситуацією: назви «Небесна сотня» раніше не було, а от слова «анексія» та «люстрація» хоч і існували, але саме зараз набули в Україні значного поширення. Настрої суспільства відбилися навіть у музиці — до десятки увійшли «Гей, пливе кача…» «Піккардійської Терції», «Воины света» гурту «Ляпис Трубецкой», пісня «Горіла шина, палала…» у народному виконанні та інші.

Що ж до розваг, то на першому місці серед кінопрем’єр у 2014-му — «Кохання у великому місті 3», серед серіалів — «Фізрук», а серед телешоу, як і минулого року, — проект «Холостяк». З-поміж спортивних подій українці найчастіше шукали Олімпіаду в Сочі, Чемпіонат світу з футболу і боксерський поєдинок Кличка з Пулєвим".


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling