Общество

Поляки собрали $300 тыс. пожертвований Украине

27 ноября 2014 07:30

За год в Польше удалось собрать около миллиона злотых (почти $300 тысяч) пожертвований для Украины. Об этом сообщает пресс-служба Фундации "Открытый Диалог" и Евромайдана Варшавы.

- Волонтери, громадські діячі, парламентарі, а також всі ті, хто жертвує невеликі суми під час збірок – ви надихаєте нас працювати далі, - прокоментував Голова Ради Фундації Бартош Крамек

- Без тих, хто нас підтримує, цього мільйону би не було. Цифри показують, наскільки важлива наша діяльність, - додала Голова Євромайдану у Варшаві Наталя Панченко. 

Публічні збірки, грошові перекази, пожертвування фірм та інституцій – за рік у Польщі вдалося зібрати 1 003 092,69 злотих на допомогу Україні. Завдяки цьому Фундація переказала на схід 1902 засоби індивідуального захисту і вислала 35 тон гуманітарної допомоги. До Польщі було запрошено 23 члени родин осіб, поранених у боях, а також надано допомогу жителям 5 осередків для біженців і близько 500 психологічних консультацій

Фундація надсилала спостережні місії на Майдан та в регіони. Зібрану інформацію розповсюджувала серед закордонних ЗМІ. В Українському Світі у Варшаві весь час відбувалися присвячені Україні концерти, виставки та зустрічі з українськими діячами. Найбільший концерт зібрав 500 000 глядачів. Вдалося налагодити співпрацю із МЗС 9 європейських країн і США. Рекомендації експертів «Відкритого Діалогу» враховано у 5 резолюціях Європарламенту.

- Фундація із самих перших днів допомагала нам усвідомити європейський досвід люстрації. Давала величезне натхнення, щоб зим займатися. Ви не уявляєте, наскільки добре в Україні зараз ставляться до поляків. Вдягнути біло-червоний прапор на нашому Майдані – це те саме, що футболку з написом «друг», - сказав під час презентації у Варшаві Єгор Соболєв, голова Люстраційного Комітету, що співпрацює з Фундацією «Відкритий Діалог».

 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling