Харьков

Харківська «Самопоміч»: Кількість депутатів міської ради потрібно скоротити втричі

30 октября 2014 17:30

Депутатів Харківської міської ради повинно бути втричі менше. Таку позицію партії оприлюднив на прес-конференції керівник Харківського представництва «Самопомочі»  Тарас Сітенко (екс-кандидат по округу №168), повідомляє кореспондент «Главного».

Політик мотивує це тим, що харків’яни не знають своїх депутатів. Як доказ, приводить результати соцопитування, згідно з яким лише 18 харківських обранців у міську раду відомі людям, а ще 82-х містяни зовсім не знають. «Тому, якщо їх скоротити, міська рада від цього не постраждає», - резюмує Сітенко.

Законопроект про скорочення депутатів міської ради «Самопоміч» вже розробила, далі продовжує політик. Партія планує винести його на загальне громадське обговорення, а вже потім – з правками та уточненнями – запропонувати Верховній Раді для схвалення.

Позачергові виборі Харківської міськради повинні бути проведені весною наступного, 2015 року, розповідає Тарас Сітенко. За його думкою, обиратися в місцеву та обласну ради депутати повинні за партійними списками. Що стосується районних рад міста (які в Харкові ще треба поновити), то тут питання дискусійне, уточнює політик. В партії «Самопоміч» більше схиляються до думки, що районні ради краще обирати за мажоритарним принципом, щоб депутати були ближче до людей.

«Самопоміч» має амбітні плани зайняти всі місця у майбутній міській раді, відповів на уточнююче питання Тарас Сітенко.
Що стосується виборів мера Харкова, то в цьому випадку доцільно буде виставити єдиного кандидата від демократичних сил. «Самопоміч» запропонує свого кандидата або підтримає більш рейтингового від партнерів по демократичному колу.

Олександр Котуков (виборчий округ №170) акцентував увагу на тому, що політика в сучасній Україні відділена від моралі. «Одна з характеристик нинішнього часу – бездуховність, бо політика і духовність взагалі різні поняття в уявленні багатьох. Саме тому довіра до політиків, до владі є вкрай низьким. Тому «Самопоміч» стоїть на засадах запровадження християнських моральних цінностей в політику і буде їх відстоювати. Політики мають стояти на тих принципах, які важливі для «Самопомочі», а саме: «Будь собою», «Співпрацюй з іншими» і «Допомагай тим, хто потребує».

Олександр Сітенко (№46 в виборчому списку) нагадує також про головний девіз партії: «Візьми і зроби». «Весь наш державоустрій повинен бути орієнтований на те, щоб поступово, без всякого реваншу, розбудовувати громадянське суспільство, спираючись, перш за все, на наукові розробки. Науковість буде основною в діяльності «Самопомочі», - обіцяє політик.

Також Олександр Сітенко розповів, що їх політична сила пропонує стратегію розвитку нашого міста «Європейский Харків». Політик наголосив, що нині  є багато проблем: екологічні, надання медичної допомоги, благоустрій, містобудування. І програми, які пропонуються на їх вирішення не мають наукового підґрунтя. Тому, підкреслив Сітенко, першим кроком їх команди буде створення науково-експертних рад, які обґрунтують і розроблять відповідні програми. А від громади, в свою чергу, потрібна організаційна ініціатива.

Також учасники прес-конференції виголосили звернення Харківського обласного представництва об’єднання «Самопоміч», яку ми пропонуємо вашій увазі:

Шановні друзі!

26 жовтня 2014 року в Україні відбулися позачергові парламентські вибори, в яких вперше брала участь політична партія «Об’єднання «Самопоміч» на чолі з львівським міським головою Андрієм Садовим. Попри песимістичні прогнози, які на початку виборчої кампанії висловлювались щодо подолання партією прохідного бар’єру, за результатами голосування у багатомандатному виборчому окрузі  вона не тільки подолала 5-відсотковий  бар’єр, а й посіла третє місце серед 29 інших партій, що брали участь у виборах. Понад 1 мільйон 700 тисяч виборців, які проголосували за об’єднання «Самопоміч», підтвердили, що хочуть бачити в парламенті нову політичну силу, яка послідовно відстоюватиме національні інтереси та забезпечить нову якість  української політики.

Дуже важливо, що в абсолютній більшості областей України (за виключенням Донецької) партія «Самопоміч» впевнено подолала прохідний бар’єр, розвіявши всі сумніви щодо її регіонального характеру. Наприклад, у  Харківській області «Самопоміч» посіла п’яте місце, отримавши понад 7,5% голосів, а в місті Харкові ‒ третє з 10% голосів. Загалом за партію «Самопоміч» в Харківській області проголосувало понад 70 тисяч осіб. Кандидати від партії у одномандатних виборчих округах ‒ Тарас Сітенко (168 ОВО) та Олександр Котуков (170 ОВО) посіли треті місця серед інших кандидатів у народні депутати, що балотувались по їхніх округах.

Таким чином, за результатами позачергових парламентських виборів Об’єднання «Самопоміч» отримає у парламенті 33 депутатські мандати та зможе сформувати потужну фракцію, до якої увійдуть і  двоє харків’ян: Ярослав Маркевич та Роман Семенуха.
Висловлюємо щиру вдячність виборцям і волонтерам, які підтримували партію «Самопоміч» та віддали за неї свої голоси. Разом з цим глибоко усвідомлюємо, що такий рівень підтримки накладає на нас велику відповідальність за подальшу діяльність партії та її депутатів. Тому після завершення парламентських виборів ми розпочинаємо свою роботу з  реалізації передвиборчої програми 

Об’єднання «Самопоміч» і закликаємо до співпраці  всіх, хто поділяє наші принципи та пріоритети.

На першому етапі ми ставимо такі завдання:

1. Розбудова об’єднання  «Самопоміч», як громадсько-політичного об’єднання активних і самодостатніх громадян, котрі не бояться брати на себе відповідальність. Створення осередків «Самопомочі» у всіх районах міста Харкова та Харківської області. Залучення активних громадян, насамперед молоді, до реалізації соціально значимих проектів і програм.

2. Розроблення довгострокової програми діяльності Об’єднання "Самопоміч" у місті Харкові та в Харківській області.

3. Налагодження ефективної співпраці з парламентською фракцією партії «Самопоміч» та профільними комітетами Верховної Ради України. Залучення до законотворчої роботи громадських активістів, науковців і  експертів.

4. Налагодження ефективної взаємодії з осередками політичних партій та громадськими організаціями демократичного спрямування, волонтерськими рухами та професійними об’єднаннями. Розроблення за їхньою участю довгострокової стратегії розвитку Харкова «Європейський Харків» та аналогічних програм для інших населених пунктів Харківської області.

5. Підготовка до місцевих виборів. Розроблення механізмів громадського аудиту діяльності органів місцевого самоврядування та механізмів громадської люстрації чиновників, суддів, працівників правоохоронних структур.  

6. Посилення інформаційно-просвітницької роботи серед населення. Популяризація програмних та ідеологічних засад Об’єднання «Самопоміч».

7. Сприяння розвитку волонтерського руху та ініціатив, спрямованих на зміцнення обороноздатності України і захист її кордонів. 

Шановні друзі!

Попереду багато важкої і відповідальної роботи, яку за нас ніхто не зробить. Тож, не будемо гаяти часу. Чекаємо на вас та на ваші відгуки і пропозиції за адресою: 61052, м. Харків, вул. Полтавський шлях, 31, оф. 12.

Просимо також залишати ваші відгуки і пропозиції на наші сторінці у Facebook.

Конт. тел. (057) 751-85-22, Е-mail: [email protected]
 


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling