Общество

Обращение Президента по поводу завершения выборов в Раду

26 октября 2014 21:48

Дорогі співвітчизники!

Вітаю вас із святом демократії!

Щойно закрилися виборчі дільниці, на яких десятки мільйонів громадян обирали нову Верховну Раду. Виборча кампанія і день голосування відбулися чесно, демократично й прозоро, з високим рівнем політичної конкуренції. У відповідності з європейськими стандартами пройде і підрахунок голосів, який щойно розпочався.

Результати екзит-полів дають підстави зробити перші висновки. Не далі як вчора я просив вас проголосувати за демократичну, реформаторську, проукраїнську та проєвропейську більшість. Дякую, що почули і підтримали цей заклик!

Конституційна більшість – понад три чверті виборців, які взяли участь у голосуванні – потужно та безповоротно підтримали курс України на Європу!

Українська влада, яка йшла на вибори кількома колонами, отримала переконливий вотум довіри від народу. Списки провладних партій набрали більше 50%. Такого рівня підтримки на парламентських виборах українська влада не здобувала ще ніколи. Та я розумію, що це кредит, який ми важкою та самовідданою працею ще довго маємо повертати людям.

Не може не тішити і той факт, що більшість виборців висловилася за ті політичні сили, які підтримують мирний план Президента, шукають політичних способів врегулювання ситуації на Донбасі, приділяючи при цьому належну увагу зміцненню Збройних Сил.

У явній меншості залишилися прибічники силового вирішення ситуації. І взагалі - всі демагоги та популісти, які намагалися звабити виборців простими рецептами для "лікування" надзвичайно складних проблем. Люди проголосували за політичну більшість з потужним реформаторським потенціалом.

Ще один важливий, дуже символічний підсумок. Народний суд, вище якого лише суд Божий, виніс смертний вирок КПУ. Вперше за 96 років в українському парламенті не буде комуністів. Українці завдали вирішального удару по п'ятій політичній колоні!

Справедливість восторжествувала і щодо Партії регіонів, яка взагалі не змогла взяти участь у виборах у зв’язку з повною втратою довіри виборців. Вибори – найкраща люстрація.

Дорогі співвітчизники!

Результати екзит-полів показують, що я не помилився, приймаючи рішення про позачергові вибори Парламенту. І, коли за кілька днів вже побачу офіційні дані, напевно, зможу сказати, що, як Президент, я задоволений підсумками голосування.

Перезавантаження влади завершується. Зволікання з реформами – смерті подібно. Тому я очікую якнайшвидшого формування нової коаліції. І хоча це обов'язок політичних партій та народних депутатів, як Президент, не буду стороннім спостерігачем. Я максимально прискорюватиму процес, який має завершитися формуванням нового Уряду та ухваленням першого пакету реформаторських законів.

Моя команда вже підготувала ґрунтовний проект коаліційної угоди. Вона – не про посади. Вона – про принципи та ідеали, про реформи та конкретні закони. Вона – про зміни на краще для всіх та кожного.

Дорогі українці!

Безмежно дякую вам за підтримку демократичного курсу!

Ще раз вітаю вас з днем справді народного волевиявлення!

Час єднатися заради Вітчизни!

Слава Україні!


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling