Криминал

В Одессе ликвидирована подпольная диверсионная группа

24 октября 2014 14:26

Служба безопасности Украины разоблачила и прекратила преступную деятельность террористической группы, готовившей совершение террористических актов на объектах транспортной инфраструктуры и в воинских частях ВС Украины накануне внеочередных выборов в Верховную Раду Украины. Об этом сообщили в пресс-службе СБУ.

"Встановлено, що до складу групи входили представники т.зв. «Антимайдану», які планували вчинення терактів як помсту за трагічні події 2 травня ц.р. в Одесі. Кожний з диверсантів добре знав і відпрацьовував свою функцію у групі, суворо дотримувався заходів конспірації, володів навичками ведення підпільної діяльності, маскування, змінював засоби зв’язку, під час зустрічей здійснював контрспостереження.

22 жовтня ц.р. у м. Одеса співробітники СБУ затримали трьох членів групи «на гарячому» – під час збирання саморобного вибухового пристрою. Зловмисники лише не встигли приєднати до нього детонатор.

З’ясовано, що першою ціллю групи був залізничний міст в Одеській області, а наступною – одна із військових частин.

У спеціально обладнаному підсобному приміщенні, де диверсанти переховувалися та виготовляли вибухові пристрої, оперативники виявили та вилучили п’ять скріплених скотчем поліетиленових пакунків із саморобною вибуховою сумішшю вагою 16 кг та комплектуючі для детонаторів.

Наразі тривають оперативно-слідчі заходи у рамках ст. 258 Кримінального кодексу України", - говорится в сообщении ведомства.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling