Политика

Громада Валок высказалась за вывод российских войск из Крыма

6 марта 2014 14:25

Громада Валковщины  (Харьковская область) выступает за вывод российских войск с территории Крыма. Соответствующее обращение было принято на собрании территориальной громады на центральной площади города.

Приводим текст документа полностью:

Звернення Валківської територіальної громади                                                                                                                              

за участю депутатів Валківської районної та Валківської міської рад Харківської області

Ми, громада Валківського району, що на Харківщині висловлюємо вимогу нашої територіальної  громади і звертаємося до жителів суміжних з нами Білгородської, Воронезької та Курської областей Російської Федерації, до всього братського народу Росії підтримати нас і всіма засобами впливу протидіяти військовому втручанню Російської Федерації в нашу державу.

Ми звертаємося до Президента Російської Федерації Володимира Путіна негайно відкликати війська з території  Криму, адже в нашій державі немає ніякої загрози громадянської війни, немає міжетнічних конфліктів між українцями будь-яких національностей, включаючи кримських татар і росіян.

Конституцією в Україні гарантується вільний розвиток, використання і захист російської мови, що фактично є мовою міжнаціонального спілкування і жодних утисків російськомовного населення з боку держави чи громадян в країні немає. Ми вимагаємо припинити провокацію військового насилля і не втручатися у внутрішні справи будь-якої  території  України. Український народ здатен самостійно обирати собі владу і опозицію, вивчати своє історичне минуле, включаючи роль С.Бандери, С.Петлюри, В.Леніна та ін.  в становленні  держави. Кожен громадянин України має право на власну думку чи інакомислення, свободу слова, політичну дискусію.

Ми вражені тенденційністю викладів політичних подій в Україні російськими ЗМІ і вважаємо це інформаційною війною. Ми хочемо жити в мирі і вимагаємо поважати наш суверенітет.

Мешканці Слобожанщини однаково комфортно відчувають себе відпочиваючи в Карпатах чи Криму. Сподіваємося, що кожен громадянин Росії, який побував в цих місцях відчув привітність і гостинність і кримчан, і т. зв. "бандерівців".

Ми звертаємося до громадян Росії, що мають українські корені, що мають близьких, рідних, друзів в Україні, - підтримайте нас в цей складний час, не допустіть військових дій. Ми не хочемо крові на вулицях Харкова, Львова, Сімферополя чи Бєлгорода. Ми не хочемо гільз від патронів на кримських пляжах.

Пане Путін! Ви збираєтесь стріляти в українців за національною ознакою, паспортами чи за тестуванням на знання російської мови? Сподіваємося, що Ви є миротворцем, а не агресором і зупините це безумство. Адже присутність військ іншої держави - це не миротворча місія, а детонатор взаємної бійні.

Переконані, що російські матері солдатів теж не хочуть отримувати сумні звістки.

Дозвольте нашому народу самостійно обирати своє майбутнє на всенародних виборах, всеукраїнських референдумах, вирішувати легітимність власної влади.

Крим, Донбас, Харківщина чи Галичина є територією України де забезпечуються права етнічних росіян, в тому числі право на мітинги, страйки, майдани чи антимайдани.

Кримський урядовий самозванець від імені народу розпалив істерію і не розуміє наслідків своєї політичної забавки.

Ми хочемо розвивати з Вами добросусідські стосунки і вимагаємо припинити інформаційну, пропагандистську війну, військове втручання в суверенну соборну державу.

Бажаємо миру і процвітання кожній російській родині!”.

Батькивщина
 

 


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling