Политика

Варченко требует от МВД и ГПУ дать оценку отрядам "народной гвардии"

4 февраля 2014 16:11

Немедленно дать правовую оценку действиям инициаторов создания отрядов «народной гвардии» - такое требование содержится в открытом обращении депутата Харьковского областного совета от "Батькивщины" Ивана Варченко в Министерство внутренних дел и Генеральную прокуратуру.

Приводим текст обращения полностью:

„Міністерство внутрішніх справ України
01601, м.Київ,
вул. Академіка Богомольця, 10

Генеральна прокуратура України
01601, м.Київ,
вул. Різницька, 13/15
Відкрите звернення

Щодо створення не передбачених законом
воєнізованих або збройних формувань

Повідомляю вас, що 01 лютого 2014 року у м.Харків, на з’їзді первинних осередків партії регіонів було проголошено створення воєнізованих формувань, т.зв. «народної гвардії».
Ініціатори пояснили потребу у створенні подібних угрупувань тим, що правоохоронні органи не здатні справлятися з розгулом злочинності та іншими актуальними загрозами.

Народну гвардію запропонували створити з числа працівників підприємств та «небайдужих громадян». За допомогою цієї гвардії планується звільняти та охороняти державні приміщення, а також «Полтаву, Суми і далі, зі сходу на захід». (Див. сайт партії регіонів http://pr.kharkov.ua/ru/news/index).

Прообраз «народної гвардії», що носить народну назву «тітушки», проводив показові виступи і тренування під час форуму Євромайданів у Харкові 11-12 січня 2014 року, а також, періодично, після цього, з особливим ентузіазмом 25-26 січня.
http://www.mediaport.ua/napadenie-na-harkovskiy-evromaydan-translyaciya, http://www.mediaport.ua/maski-i-bity-gruppy-lyudey-na-klochkovskoy.  Тоді «гвардійці» були озброєні кастетами та дубинками. Зараз ініціатори пропонують озброїти їх ще й травматичними пістолетами.

Нагадую, що, коли про створення загонів самооборони – Національної гвардії заявила опозиція, ваша реакція була напрочуд оперативною. Того ж дня МВС оголосила цю ініціативу незаконною і почала офіційно погрожувати учасникам та організаторам загонів самооборони ув’язненням від 8 до 10 років згідно ст. 260 Кримінального Кодексу. Так же швидко опротестували зазначену ініціативу органи  прокуратури в областях. 

Пройшло вже понад 3 доби, а жодної реакції на мілітарні заяви про створення воєнізованих формувань під егідою партії регіонів, з вашого боку немає. Ваша мовчанка виглядає як чергова демонстрація вибіркового застосування права, коли своїм усе, а усім іншим - закон у найсуворішому його варіанті.

У зв’язку з цим, вимагаю виконати ваш професійний обов’язок і негайно надати правову оцінку діям ініціаторів створення загонів «народної гвардії», - отмечается в обращении Ивана Варченко.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling