Общество

Офіційно: діаспора продовжує виходити на Євромайдани

5 декабря 2013 09:00

Українці у різних країнах світу не припиняють виходити на вулиці – маніфестаціями вони висловлюють свою солідарність із мітингуючими та привертають увагу урядів своїх країн до протестів в Україні, інформує VIDIA.

Уже втретє на свій Євромайдан діаспора зібралася у Португалії, повідомили медіа-порталу VIDIA у прес-службі спілки українців Португалії.  Більше ніж 200 українців 2 грудня виступили під посольством України в Лісабоні. Гасло «Україна в ЄС, але без Януковича!» було основним закликом мітингуючих.

Іншим способом підтримки були інтерв’ю журналістам португальських ЗМІ про ситуацію на майдані Незалежності та вимоги України до влади.

Фото: spilka.pt

Фото: spilka.pt

Крім того, громадські організації в Португалії звернулися до Парламенту Португалії з проханням підтримати українських народ у його прагненні до демократії та вжити санкції проти вищих осіб української влади, включно із замороженням активів та візових обмежень проти Януковича та його уряду.

Також у Лісабоні розпочали збір коштів для підтримки Євромайдану в Києві. Ще одну акцію протесту тут планують провести 5 грудня у четвер. А 4 грудня відбудеться мітинг під Консульством України у Порту.

Також утретє пікетували Посольство українці в Іспанії. Там вони навіть оголосили безстроковий страйк в рамках іспанського законодавства.

2 грудня українці вийшли на Євромайдан у Вінніпезі, 1 грудня – у Торонто, а також у Сакраменто SaveFrom.net, в Каліфорнії.

Фото: Norbert K. Iwan

 

У Болгарії протестувальники на 15 хвилин перекрили рух транспорту на вулиці Боряна, де розташована дипломатична місія України.

Своєрідно підтримали українців у Вроцлаві – там у колір державного прапора України забарвили стадіон. Рішення підтримати мітингувальників в Україні прийняла мерія міста, повідомив кореспонденту VIDIA активіст Łukasz Wołodzko.

Нагадаємо, акції солідарності у попередні дні відбулись щонайменше у 17 містах США, Канади та ЄС.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling