Харьков

Языковой вопрос занимает лишь 31 место. Заявление фракции «Батьківщина»

25 июля 2012 14:38

На повестку дня сегодняшней внеочередной сессии Харьковского областного совета был вынесен вопрос об обращении к Президенту относительно ситуации, которая сложилась вокруг принятия «языкового» закона.

Депутаты от «Батьківщины» отреагировали на такую инициативу «регионалов» заявлением фракции, которое в начале заседания сессии зачитал Иван Варченко.

Приводим текст заявления полностью:

«З чим іде партія влади, партія президента Януковича, партія регіонів на вибори? Що є наслідком вашої роботи протягом останніх двох років?

- Зруйнована економіка.
- Розкрадена держава. У тому числі під час підготовки до Євро. Дорогами не встигають похвалитися у рекламних роликах, як вони вже розповзаються під колесами автомобілів.
- Знищений бізнес.
- Відібрані у чорнобильців та афганців гроші.
- Зачищений інформаційний простір – знищено опозиційні канали телебачення та газети.
- Конкурентів посаджено у в’язниці.
- Межигір’я добудовано, за сінгапурські вишки Нафтогазу отримано мільярди відкатів.

Все це на бігбордах названо досягнутою стабільністю. Тільки народ не надто радіє від такої стабільності. Ніяк не виходить у агітаторів від влади, переконувати людей, що у них покращилося життя.

І тоді в хід іде випробуваний спосіб: розділяй та владарюй. Випробуваний вами 10 років тому, коли ви ділили українців на 3 сорти.

Один з сюжетів – розкручена вами ж тема мовного конфлікту. Тема, яка ще півроку тому, нагадаю, була виключно предметом академічних суперечок та вузькопартійних дискусій.

Ще місяць тому авторитетні аналітичні організації Центр Разумкова та фонд Демініціативи провели повноцінне дослідження в якому питання мови посіли 31 з 33 місць серед тих, які першочергово хвилюють людей.

Логічно, що головними у цьому ж дослідженні є питання роботи, подолання економічної кризи та економічного зростання, підвищення зарплат та пенсій, зниження цін.

Вам вкрай не хочеться відповідати за економіку, зарплати та ціни.

У ваших інтересах, щоб сусід посварився з сусідом, друг з другом, а чоловік з дружиною на предмет їх ставлення до мови. Ви рятуєте власну шкіру розпалюючи конфлікт між різномовними народами України, між Сходом і Заходом! Заради примарних політичних дивідендів – самозбереження ви ставите на карту єдність України та міжнаціональне порозуміння.

Наша обласна рада не поспішала з позачерговою сесією, коли у Харківській області місяцями затримували зарплатню вчителям та працівникам культури.

Не треба лукавити, сьогоднішня сесія скликана виключно для того, щоб підігріти ситуацію з мовним питанням. Але намагаючись сподобатися виборцю подумайте і про долю України.

Повторюся: вам не уникнути відповідей на питання, що ви зробили і робите з економікою, соціальною та гуманітарною сферою, як би ви не пробували маніпулювати думкою громадян», - говорится в заявлении.

byut.kharkov.ua


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling