Коли та для чого потрібен штурмовий бронекостюм

Складно порахувати, скільки життів українських воїнів було врятовано завдяки якісній броні. Вона забезпечує захист від куль та уламків, зберігаючи при цьому ефективність та мобільність бійця. Якщо ви не маєте часу для того, щоб купувати всі елементи бронезахисту окремо, зверніть увагу на штурмовий бронекостюм, що включає повний набір екіпірування.

Призначення штурмових бронекостюмів

У каталозі інтернет-магазину ukrarmor представлені броньовані костюми власного виробництва 1-го та 2-го класів захисту. Спорядження підходить для захисту від:

  • стрілецької зброї — елементи витримують прямі влучання пістолетних куль малого калібру та постріли з мисливської зброї;
  • уламків — зокрема артилерійських та гранатних;
  • холодної зброї — спорядження залишається ефективним під час прямих зіткнень із ворогом.

При цьому всі вироби спроєктовані так, щоб не обмежувати рухи. Так, плитоноски мають систему швидкого скидання — це дає змогу позбутися броні у критичний момент — наприклад, для надання медичної допомоги. Велику увагу виробник приділяє й анатомічним якостям моделей: вага бронекостюмів рівномірно розподіляється між різними групами м’язів.

З чого складається штурмовий бронекостюм

Центральна частина спорядження — це плитоноска. Всередині неї розміщуються бронепластини, які забезпечують захист грудної клітки та спини від уражень.

Додатково використовується захист паху (протиуламковий фартух) та попереку. Перший призначений для того, щоб мінімізувати ризик пошкодження стегнової артерії, другий — нирок та нижньої частини хребта.

Також до складу комплекту входять захисні елементи для шиї, плечей, боків. «Наповнення» може змінюватися залежно від вибраної моделі бронекостюма, тому враховуйте умови несення служби та досвід побратимів.

Усі елементи кріпляться один до одного за допомогою надійної липучки — велкро-панелі. Деякі деталі фіксуються стропами MOLLE. Це гарантує, що жодна частина спорядження не «загубиться» під час активних рухів і не створюватиме незручності.