ISW: Путін не зацікавлений у мирних переговорах і має намір продовжувати війну

Риторика президента Росії Володимира Путіна свідчить про те, що він серйозно не зацікавлений у мирних переговорах з Україною і має намір продовжувати війну, зберігаючи максималістські цілі, вважають.аналітики американського Інституту Війна (ISW).

Напередодні на зустрічі із представниками органів безпеки країн СНД Путін заявив, що Україна “втратила суверенітет”. На його думку, США використовують Україну як “таран” проти Росії, Союзної держави Росії та Білорусі, ОДКБ та СНД.

Спікер Держдуми В’ячеслав Володін посилив цей наратив, заявивши, що “Україна втратила здатність існувати як держава”, “окупована НАТО” та “стала колонією США”.

Такі формулювання несумісні з переговорами на рівноправній основі про припинення вогню, не кажучи вже про вирішення конфлікту, який розпочала Росія, зазначає ISW.

Навпаки, це переконливо свідчить про те, що Кремль, як і раніше, прагне військової перемоги в Україні та зміни режиму в Києві, що, за його задумом, переорієнтує Україну від Заходу у бік Росії, яка зможе контролювати дії Києва.

Це також вказує на те, що цілі Путіна виходять за межі української території, про приєднання якої він заявляв, не говорячи вже про ті райони, які російські війська фактично контролюють, роблять висновок аналітики.