Іноземцям та пораненим палестинцям дозволили виїхати з Гази

Поранені жителі Палестини та численні іноземці отримали дозвіл на виїзд з сектора Гази. Вони вже розпочали перетин кордону між Газою та Єгиптом.

Про це пише CNN.

Офіційні джерела та єгипетські ЗМІ повідомили, що поранені палестинці та сотні іноземних громадян розпочали перетинати кордон із Гази до Єгипту. Це є першим офіційним виїздом з блокованого анклаву за останні тижні.

У Єгипет прибуде 81 важко поранений палестинець. Десятки з них вже перебувають і отримують лікування у єгипетських лікарнях.

Понад 360 іноземців також покинули Газу через кордонний перехід Рафах, повідомив представник єгипетського уряду анонімно, оскільки вони не мають дозволу на спілкування з ЗМІ.

Цей чиновник повідомив, що десятки людей вже вирушили до Каїра, де дехто може взяти рейси назад до своїх країн. Серед них громадяни Австрії, Великобританії, Йорданії, Саудівської Аравії, Італії та Японії.

Президент США Джо Байден повідомив, що відкриття кордону Рафах стало можливим після «інтенсивної та невідкладної дипломатії з нашими партнерами у регіоні». Ще приблизно 1000 іноземних громадян можуть виїхати незабаром.

Деякі американці палестинського походження, які залишилися в Газі, отримали повідомлення від Державного департаменту США щодо того, що «виїзд із Гази може розпочатися цього тижня». Їм рекомендували переглянути свою електронну пошту для отримання конкретних інструкцій перед перетином контрольно-пропускного пункту Рафах.

Близько 400 американських громадян та їхні сім’ї – загалом близько 1000 осіб — залишилися в Газі та намагаються покинути цей район, повідомив у вівторок держсекретар США Ентоні Блінкен.