Статьи

Я не герой - я мужчина! Сергей Стадник погиб в АТО под Иловайском

8 июня 2017 07:22

Сергій Анатолійович Стадник був одним зі «старожилів» частини, у лавах якої він прослужив 16 років, розпочавши цей шлях солдатом строкової служби.

2002 року закінчив школу прапорщиків золочівського Навчального центру внутрішніх військ МВС, обійняв посаду старшини роти й був для підлеглих справжнім «солдатським батьком» – колеги згадують його, як по- рядну, надзвичайно добру й щиру людину, віддану інтересам служби.

Підрозділ був для нього другою родиною.

13 серпня 2014 року бойовики-сепаратисти обстріляли з мінометів блокпост Нацгвардії поблизу села Успенки, що на Донеччині. Одна з мін влучила в укриття, в якому перебував старший прапорщик Стадник, і єдине, що він встиг інстинктивно зробити, – це закрити своїм тілом трьох підлеглих, які дістали поранення, але вижили.

А їхній 33- річний «батя» загинув…

За три дні біля будинку Сергія Анатолійовича в Таврійському мікрорайоні Херсона зібралися по над тисячу людей – рідні та близькі, однополчани й знайомі, керівники області та міста, але більшість було простих містян, які прийшли віддати останню шану відважному землякові, захиснику Батьківщини й висловити співчуття його родині – дружині й маленькій донечці.

1 вересня під час урочистостей із нагоди Дня знань на фасаді будівлі Херсонської школи № 56 була відкрита меморіальна дошка, що увічнила пам’ять одного з випускників – Сергія Стадника…

Дата та місце народження: 9 серпня 1980 р., м. Херсон.

Дата та місце загибелі: 13 серпня 2014 р., с. Успенка, Амвросіївський район, Донецька область.

Звання: Старший прапорщик.

Посада: Старшина роти.

Підрозділ: Херсонський окремий батальйон, Південне ОТО НГУ

За матеріалами Іменем закону

Герои АТО


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling