5 "копійок" для Міноборони

Брав участь в роботі круглого столу на тему "Стан та перспективи протидії ідеологічним диверсіям Російської Федерації проти особового складу Збройних Сил України". Послухав виступаючих. Вставив в обговорюванні своїх 5 копійок.

Копійка перша. Ми маємо кардинально змінити підхід для вирішення подібних тем. Потрібно вирішувати, що нам потрібно зробити, в який спосіб та за який термін, аби в Московії зібрався круглий стіл на тему "Протидія ідеологічним діверсіям України".

Копійка друга. Кращий захист – напад. Вже час готувати агресивний наступ на ворога, який прямо визначений у новій редакції Воєнної Доктрини України. Наступ по всій лінії інформаційного фронту, причому не тільки і не стільки в зоні АТО, а й на території країни-агресора. Ми маємо "кошмарити" рашистів по всій лінії інформфронту. Таким чином ми ще й додатково вмотивуємо наших військовослужбовців, які побачать, що ми вилізли з інформаційних окопів та пішли в наступ.

Копійка третя. Поки ми сидимо в інформаційних окопах по нас ворог гатить з медійних "градів", а ми відповідаємо в кращому разі поодинокими пострілами зі слабенької поки що зброї. Держава мусить вирішувати цю проблему негайно та ефективно.

Копійка четверта. Міністерство інформаційної політики потрібно реформувати. Ба більше – до закінчення "особливого періоду" передати його функції, бюджет та штат в Міністерство оборони.

Копійка п'ята. Міністерство оборони має подати прем'єр-міністру кандидатуру професійного військовослужбовця на посаду міністра інформаційної політики. В складі оновленого мінстеця співвідношення професійних військових та цивільних має бути приблизно 80 до 20. Після затвердження парламентом кандидатури нового міністра інформполітики, він подає в уряд проект реформування Міністерства. Наприклад, в Міністерстві оборони на його базі може бути створений Департамент інформаційних сил. Справа не в назві, справа – в суті. Підкреслюю ще раз: така рокіровка приймається до закінчення особливого періоду.

Єресь? Місія не здійснена? Але ж ми на війні, на інформаційній війні! Тому й думати маємо по-військовому, з урахуванням стратегії та тактики. Програвати інформаційний фронт ми просто не маємо права. А ми його поки що програємо, нажаль…